Látható kockázatok - célzott intézkedések

Stresszmérés és munkahelyi egészségvédelmi terv

Tudatos tervezés,

Méréseken alapuló egészségvédelmi program

A Mental Health America munkahelyi egészségügyi felmérésének eredményei azt mutatják, hogy a világjárvány súlyosbította a munkavállalók már meglévő problémáit, beleértve a munkahelyi stressz és kiégés megnövekedett kockázatát, a munkavállalók mentális egészségének és jóllétének csökkenését.

A munkavállalókra gyakorolt negatív hatások közé tartozhat a rossz egészségi állapot és az ahhoz kapcsolódó betegségek (pl. szív- és érrendszeri betegségek, mozgásszervi megbetegedések, cukorbetegség, szorongás, depresszió, alvászavarok). Kialakulhat egy rossz egészségmagatartás (pl. tudatmódosító szerek használata, egészségtelen táplálkozás). Csökkenhet a munkával való elégedettség, elkötelezettség és a termelékenység.

A szervezetet érintő pszichoszociális kockázatok hatásai közé tartoznak a munkahelyi hiányzásokból, a fluktuációból, a termékek vagy szolgáltatások minőségének csökkenéséből, a munkaerő pótlásából és az új munkavállalók képzésből, a munkahely működését ellenőrző esetleges vizsgálatokból és a peres ügyekből eredő megnövekedett költségek, valamint a szervezet hírnevének romlása.

Feleljen meg az ISO 45003:2021 Munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítása – Pszichológiai egészség és biztonság a munkahelyen – Irányelvek a pszichoszociális kockázatok kezelésére szabvány iránymutatásainak.

Tervezzen tudatosan, vezessen be méréseken alapuló egészségvédelmi programot.

iSMERJEN MEG

"Vallom, hogy a pszichológiai biztonság megteremtése a jól teljesítő csapatok működésének nulladik lépése."

Vezetői tapasztalataim jelentős részét olyan vállalatnál szereztem, amely az ezredfordulón képes volt egy évtized alatt tízszeresére növelni piaci értékét

Ez a növekedés egy olyan stratégiával valósult meg, ami elsősorban a biztonságról szólt, emellett nagyobb termelékenységet, jobb minőséget, több innovációt is eredményezett és a dolgozói elégedettséget növelte.

Az elmúlt két évtizedben EHS mérnökként, vezetőként megtapasztaltam a pszichológiai biztonságot nyújtó munkakörnyezet számos előnyét a vegyipari, csomagolóipari, fém-megmunkáló ágazatban, repülőgépipari és autóipari környezetben egyaránt.

„Coachként küldetésem, hogy a munkavállalók és vezetők együttműködését katalizáljam egy kiemelkedően teljesítő szervezet felépítése érdekében az egészséges, fenntartható és pszichológiailag biztonságos munkakörnyezet kialakításának támogatásával.”
ELÉGEDETT ÜGYFELEIM
Biztonság
A Soulid.hu MÉRÉSEKRE ÉPÜLŐ programja

A folyamat - Stresszmérés és munkahelyi egészségvédelmi terv

1

Felmérés előkészítése

amelynek során személyesen megismerem az Ön szervezetét, a kihívásokat, negatív trendeket, mutatókat, amik arra utalhatnak, hogy a szervezet stressz szintje az egészségestől eltér és fejlesztést igényel. Interjút készítek az érintett vezetőkkel, megismerem a felméréshez szükséges releváns információkat, a korábban készült munkabiztonsági kockázatértékeléseket, és programokat, melyek összefüggésben állhatnak a felméréssel.

stresszmérés
2

Felmérés

35 egyszerű, a munkával kapcsolatos tényezőkre vonatkozó skálázó kérdésen keresztül a munkaszervezés hat kulcsfontosságú területét méri online kérdőív segítségével anonim módon. Célja meghatározni a dolgozók viszonyát a munkával kapcsolatos elvárásokhoz, a személyes kontroll lehetőségéhez, mértékéhez, a vezetői támogatás meglévő szintjéhez, a kollégák támogatási / együttműködési gyakorlatához, a munkahelyi emberi kapcsolatokhoz, a betöltött pozícióval kapcsolatos elvárásokhoz, és a változásokhoz.

A felmérés egy „hőtérképet” ad a csoportról, arról, hogy mire érdemes célzottan fókuszálni a fejlesztési folyamatban. Nem alkalmas egyéni visszajelzés generálására, az eredmények összesített módon kerülnek feldolgozásra.

125 kérdésben 37 dimenzióban vizsgálja az egyéni, közösségi, és vállalati környezetben felmerülő lehetséges kockázatokat. feltérképezi a dolgozók egészségi állapotát, szokásrendszerét és megküzdési képességét, valamint átvizsgálja a szervezeti folyamatokat, a vezetői tevékenységet és a kollektíva működését. Az összefoglaló szervezeti diagnózis mellet a kitöltők egyéni visszajelzést is kapnak (Stressz-M –mel együttműködésben nyújtott szolgáltatás).

A felmérések online formában, anonim módon történnek. Azonosítják a fő kockázati tényezőket, és kézzelfoghatóvá teszi azokat. Segítenek a munkáltatónak a kiváltó okokra és azok megelőzésére összpontosítani. Segítik a szervezetet olyan célok kitűzésében, amelyek elérése mérhető javulást eredményez a munkahelyi stressz fő okainak kezelésében és a teljesítmény javulásában.

A felmérésben résztvevőknek szükségük van egyedi e-mail címre a kitöltéshez (a Stressz-M diagnosztika esetben az egyéni visszajelzés anonimitásának biztosítására). A teljes szervezet diagnózisán túl lehetőség van a szervezeti struktúrát követő, de legalább 5 fős csoportok eredményeinek elemzésére is.

3

Eredmények ismertetése és egészségfejlesztési terv kidolgozása

Az eredményeket az Ön képviselőinek egy személyes prezentáció formájában ismertetjük. A megbeszélés célja a számok mögötti lehetséges okok, motivációs minták, trendek feltárása, korábbi programok és eredményességük megismerése. Ezen ismeretek mentén az Ön vállalatára szabott, az Önök szervezeti struktúrájához és működési gyakorlatához igazított egészségfejlesztési tervet készítünk.

egészségfejlesztés
4

Programok végrehajtása

Az egészségfejlesztési tervben foglalt programok megvalósításához – igény esetén együttműködő partnereim segítségével – személyre szabott élményt (releváns tapasztalattal rendelkező tréner, coach, csoporthoz igazodó feladatok, programok, stb.), folyamatos támogatást nyújtunk. A programok 3-6-12 hónapra szólhatnak, és a szervezet elkötelezettségét igénylik a változás irányában.

5

Folyamat értékelése és lezárása

az egészségfejlesztési terv végrehajtása után a kulcs teljesítménymutatók értékelésével a felmérés újbóli elvégzésével nyomon követhető a fejlődés a korábbi eredményekhez viszonyítva. Szükség esetén további fejlesztési intézkedéseket tartalmazó cselekvési terv készül, vagy értékeljük, hogy az egészséges mértékűre csökkent stressz-szint megtartásához mi szükséges, és lezárjuk a folyamatot.

A jól teljesítő csapatok boldogok.

Átlagos Csapatból Értékteremtő, Innovatív Team

A pszichológiai biztonság megteremtése a jól teljesítő csapatok működésének nulladik lépése.

A program első magyarországi minősített trénereként a The 4 Stages of Psychological SafetyTM módszertanán alapuló méréssel és team transzformációs programmal segítem a változás mellett elkötelezett ügyfeleimet.

Együttműködő partnereim
Magasszínvonalú szolgáltatásaim hátterét biztosítja
The 4 Stages of Psychological Safety minősített coach, tréner

Munkahelyi közössége számára számára

válassza a legmegfelelőbb szolgáltatást

Diagnosztika

Stressz mérése és visszajelző értékelés a vezetők részére

Online mérés,
megbeszélés 90 perc, online vagy offline

Akcióterv

Összefoglaló értékelés

Összefoglaló értékelés és javasolt intézkedések, vagy további adatforrások vizsgálata mellett egészségvédelmi terv – dokumentáció

WORKSHOP

Stresszkezelés a vállalati gyakorlatban

Gyakorlatorientált, azonnal használható tudás, workshop vagy tréning keretében

Egyéni haladás

Interaktív e-learning programok

Egyedi ajánlat alapján

Soulid.hu Coaching-pszichológiai biztonság

  Kérjen 30 perces díjmentes konzultációt

  A * jelölt mezőket kérem, mindenképpen töltse ki!

  Egy Átlagos csapattal szemben

  Az Értékteremtő, Innovatív Teamek

  • piaci előnyökhöz juttatják a cégüket
  • a hibáikból tanulnak, ezáltal magasabb minőségben, jobb határidőkkel teljesítenek
  • a problémákkal nyíltan foglalkoznak, kevesebb biztonsági, egészségügyi kockázattal és nem-megfelelősséggel működnek
  • befogadóbbak, lojálisabbak, hatékonyabbak, magasabb elkötelezettséggel és alacsonyabb költséggel működnek.

  Ismerje meg a profitábilis, agilis, biztonságos, innovatív, boldog munkahely megteremtésének nulladik lépését!