Üzleti coaching – fókuszban a vezető

Az üzleti coaching a vezetőknek, középvezetőknek nyújt segítséget személyes vezetői kihívásaik megoldásában

a vezető személyes fejlődése

kihatással van a szervezet működésére

A coaching partneri együttműködés, kreatív, gondolatébresztő folyamat, mely arra ösztönzi az ügyfelet, hogy saját erőforrásait mozgósítsa, a lehető legtöbbet hozza ki önmagából személyes és szakmai szempontból és  tartós, pozitív változásokat érjen el. Mindeközben a coach nem ad tanácsokat és nem alkalmaz terápiás módszereket.

A Soulid.hu Üzleti Coaching programjának eredményeként növekszik a személyes és vállalati hatékonyság, csökkennek a veszteségek, fejlődik az együtt-gondolkodási és együttműködési készség és képesség, az érzelmi intelligencia, lehetőség nyílik a közösség tudásának jobb kiaknázására, a kommunikáció fejlődésére.

“Egy olyan támogatás, amely a saját utak keresését szolgálja egy adott cél, vagy életmódváltozás érdekében”
(Julie Starr).
fejlődés
Együttműködés a Soulid.hu-val

Az Üzleti coaching folyamata

1

Személyes találkozás, a kihívások megismerése

A coach és ügyfél közötti kapcsolat bizalomra épül és titoktartás jellemzi. Fontosnak tartom a személyes szimpátia megtapasztalását, a gondolkodási folyamatainkba való kölcsönös betekintést, az elvárások, az elérni kívánt célok, a kihívások megismerését, melyre a folyamat során Ön és / vagy vállalati környezetben a megbízó a megoldást keresi. Ez utóbbi esetben a megbízó képviselője jelenlétében, egy háromszög beszélgetés keretében történik az első beszélgetésünk.

Tóthné File Edina business coach
2

Célkitűzés és személyes fejlődési terv

Az első ülésen Ön meghatározza azt a célt, célokat, amiben fejlődni, amin változtatni szeretne. Ilyen cél lehet például a vezetői kompetenciák erősítése, csapatok hatékonyabb vezetése, döntéshozatali képesség- és személyes hatékonyság fejlődése, munka és magánélet egyensúlya, személyes életcélok elérése, pozitív életszemlélet kialakítása, önbizalom növelése, szakmai lehetőségek megtalálása és kiaknázása. Formálisan és pszichológiailag is szerződünk a folyamatra, meghatározzuk az együttműködés feltételeit, kereteit.

3

Rendszeres ülések - a célkitűzések megvalósítása

Az elérendő cél és a fejlődés ütemének függvényében meghatározott számú alkalommal találkozunk, ami történhet személyesen vagy online is. Coach eszközeim az értő figyelem, kérdések, jelenlét, visszajelzések, összegzés, tükörtartás, cél tartása, folyamat haladásának biztosítása. A Megoldásközpontú, Akcióközpontú, Értékalapú, és Tranzakcióanalitikus irányzatok eszközeivel dolgozom. Mindvégig az Ön kezében maradnak a döntések, és a fejlődés útjának kidolgozása. Lehetőség van a célok módosítására, vagy a felismerések mentén új célok kitűzésére. Ekkor újra szerződünk a megváltozott paraméterek mentén.

üzleti coaching4
4

Folyamat lezárása

A kitűzött célok megvalósulását, és a folyamat minőségét kölcsönösen értékeljük. Megállapodunk a megbízónak adandó visszajelzésekről, ha ez a szerződés szerint elvárás. Meghatározzuk a további lehetséges fejlődési utakat.

A coaching alapelvekről bővebben itt olvashat: ICF etikai kódex.

találkozzunk

"Vallom, hogy a pszichológiai biztonság megteremtése a jól teljesítő csapatok működésének 0. lépése."

Vezetői tapasztalataim jelentős részét olyan vállalatnál szereztem, amely az ezredfordulón képes volt egy évtized alatt tízszeresére növelni piaci értékét

Ez a növekedés egy olyan stratégiával valósult meg, ami elsősorban a biztonságról szólt, emellett nagyobb termelékenységet, jobb minőséget, több innovációt is eredményezett és a dolgozói elégedettséget növelte.

Az elmúlt két évtizedben mérnökként és vezetőként is megtapasztaltam a pszichológiai biztonságot nyújtó munkakörnyezet számos előnyét a vegyipari, csomagolóipari, fém-megmunkáló ágazatban, repülőgépipari és autóipari környezetben egyaránt.

„Coachként küldetésem, hogy a munkavállalók és vezetők együttműködését katalizáljam egy kiemelkedően teljesítő szervezet felépítése érdekében az egészséges, fenntartható és pszichológiailag biztonságos munkakörnyezet kialakításának támogatásával.”

ELÉGEDETT ÜGYFELEIM
Visszajelzések
Visszajelzések

Hallgassa meg Ügyfeleimet

 

Kedves Edina!

Tudod, miért szeretek Veled dolgozni? Azért, mert olyan értő figyelemmel hallgatsz, aztán foglalod össze a mondandóm, hogy segítségével tisztábban látom magam, belső folyamataimat, a helyzetemet. Közben még rá is világítasz az erősségeimre, összefoglalod, egyben felhívod a figyelmemet arra, miket értem el eddig, mit kell megünnepelni. Lelket öntesz belém. Felemelsz arra a szintre, ahol önmagam jobb verziójaként működöm. Ezáltal mindig segítesz a céljaim kikristályosítani, rávezetsz a következő lépésre. Rendkívüli módon tudsz kérdezni, így a megfelelő válaszokat találom meg, amik segítenek megoldást találni a problémáimra. Mindig nagyon hatékonynak éreztem magam a veled való munka során. A beszélgetések, együttműködések után jobban ment a megvalósítás, tisztábban láttam a célom, a hozzá vezető lépéseket. Mint egy biztonsági háló, úgy működtél, mindig ott voltál a háttérben, és hittél bennem, drukkoltál, biztattál, ezzel lelkesítettél. Ez abban segített, hogy még egy hétig-a következő beszélgetésig- tartsak ki, vagy épp adjak bele mindent. Közben az dogozott bennem, hogy várod, mit hozok létre és ez motivált, ahogy az is, hogy tudtam, hogy van, aki segít és kíváncsi a sikereimre, biztat és segít továbblendülni a nehézségeken és segít haladni az utamon.

Összességében úgy érzem, hogy egy nagyon jó hatású, támogató szakember vagy, akivel érdemes, éppen ezért szeretek beszélgetni. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Veled való munkát, mert biztos vagyok benne, hogy másokat is hatékonyan fogsz tudni támogatni a céljaik megvalósításában.

Szabó Lilla

Művésztanár, Kreatív Fejlesztő

Soulid.hu Coaching-pszichológiai biztonság

  Kérjen 30 perces díjmentes konzultációt

  A * jelölt mezőket kérem, mindenképpen töltse ki!

  Egy Átlagos csapattal szemben

  Az Értékteremtő, Innovatív Teamek

  • piaci előnyökhöz juttatják a cégüket
  • a hibáikból tanulnak, ezáltal magasabb minőségben, jobb határidőkkel teljesítenek
  • a problémákkal nyíltan foglalkoznak, kevesebb biztonsági, egészségügyi kockázattal és nem-megfelelősséggel működnek
  • befogadóbbak, lojálisabbak, hatékonyabbak, magasabb elkötelezettséggel és alacsonyabb költséggel működnek.

  Ismerje meg a profitábilis, agilis, biztonságos, innovatív, boldog munkahely megteremtésének nulladik lépését!