Üzleti coaching – fókuszban a vezető

Az üzleti coaching a vezetőknek, középvezetőknek nyújt segítséget személyes vezetői kihívásaik megoldásában

a vezető személyes fejlődése

kihatással van a szervezet működésére

A coaching partneri együttműködés, kreatív, gondolatébresztő folyamat, mely arra ösztönzi az ügyfelet, hogy saját erőforrásait mozgósítsa, a lehető legtöbbet hozza ki önmagából személyes és szakmai szempontból és  tartós, pozitív változásokat érjen el. Mindeközben a coach nem ad tanácsokat és nem alkalmaz terápiás módszereket.

A Soulid.hu Üzleti Coaching programjának eredményeként növekszik a személyes és vállalati hatékonyság, csökkennek a veszteségek, fejlődik az együtt-gondolkodási és együttműködési készség és képesség, az érzelmi intelligencia, lehetőség nyílik a közösség tudásának jobb kiaknázására, a kommunikáció fejlődésére.

“Egy olyan támogatás, amely a saját utak keresését szolgálja egy adott cél, vagy életmódváltozás érdekében”
(Julie Starr).
személyes fejlődés
Együttműködés a Soulid.hu-val

Az Üzleti coaching folyamata

1

Személyes találkozás, a kihívások megismerése

A coach és ügyfél közötti kapcsolat bizalomra épül és titoktartás jellemzi. Fontosnak tartom a személyes szimpátia megtapasztalását, a gondolkodási folyamatainkba való kölcsönös betekintést, az elvárások, az elérni kívánt célok, a kihívások megismerését, melyre a folyamat során Ön és / vagy vállalati környezetben a megbízó a megoldást keresi. Ez utóbbi esetben a megbízó képviselője jelenlétében, egy háromszög beszélgetés keretében történik az első beszélgetésünk.

2

Célkitűzés és személyes fejlődési terv

Az első ülésen Ön meghatározza azt a célt, célokat, amiben fejlődni, amin változtatni szeretne. Ilyen cél lehet például a vezetői kompetenciák erősítése, csapatok hatékonyabb vezetése, döntéshozatali képesség- és személyes hatékonyság fejlődése, munka és magánélet egyensúlya, személyes életcélok elérése, pozitív életszemlélet kialakítása, önbizalom növelése, szakmai lehetőségek megtalálása és kiaknázása. Formálisan és pszichológiailag is szerződünk a folyamatra, meghatározzuk az együttműködés feltételeit, kereteit.

online coaching
3

Rendszeres ülések - a célkitűzések megvalósítása

Az elérendő cél és a fejlődés ütemének függvényében meghatározott számú alkalommal találkozunk, ami történhet személyesen vagy online is. Coach eszközeim az értő figyelem, kérdések, jelenlét, visszajelzések, összegzés, tükörtartás, cél tartása, folyamat haladásának biztosítása. A Megoldásközpontú, Akcióközpontú, Értékalapú, és Tranzakcióanalitikus irányzatok eszközeivel dolgozom. Mindvégig az Ön kezében maradnak a döntések, és a fejlődés útjának kidolgozása. Lehetőség van a célok módosítására, vagy a felismerések mentén új célok kitűzésére. Ekkor újra szerződünk a megváltozott paraméterek mentén.

4

Folyamat lezárása

A kitűzött célok megvalósulását, és a folyamat minőségét kölcsönösen értékeljük. Megállapodunk a megbízónak adandó visszajelzésekről, ha ez a szerződés szerint elvárás. Meghatározzuk a további lehetséges fejlődési utakat.

A coaching alapelvekről bővebben itt olvashat: ICF etikai kódex.

találkozzunk

"Vallom, hogy a pszichológiai biztonság megteremtése a jól teljesítő csapatok működésének 0. lépése."

Vezetői tapasztalataim jelentős részét olyan vállalatnál szereztem, amely az ezredfordulón képes volt egy évtized alatt tízszeresére növelni piaci értékét

Ez a növekedés egy olyan stratégiával valósult meg, ami elsősorban a biztonságról szólt, emellett nagyobb termelékenységet, jobb minőséget, több innovációt is eredményezett és a dolgozói elégedettséget növelte.

Az elmúlt két évtizedben mérnökként és vezetőként is megtapasztaltam a pszichológiai biztonságot nyújtó munkakörnyezet számos előnyét a vegyipari, csomagolóipari, fém-megmunkáló ágazatban, repülőgépipari és autóipari környezetben egyaránt.

“Coachként küldetésem, hogy a munkavállalók és vezetők együttműködését katalizáljam egy kiemelkedően teljesítő szervezet felépítése érdekében az egészséges, fenntartható és pszichológiailag biztonságos munkakörnyezet kialakításának támogatásával.”

ELÉGEDETT ÜGYFELEIM

  Kérjen 30 perces díjmentes konzultációt

  A * jelölt mezőket kérem, mindenképpen töltse ki!

  Egy Átlagos csapattal szemben

  Az Értékteremtő, Innovatív Teamek

  • piaci előnyökhöz juttatják a cégüket
  • a hibáikból tanulnak, ezáltal magasabb minőségben, jobb határidőkkel teljesítenek
  • a problémákkal nyíltan foglalkoznak, kevesebb biztonsági, egészségügyi kockázattal és nem-megfelelősséggel működnek
  • befogadóbbak, lojálisabbak, hatékonyabbak, magasabb elkötelezettséggel és alacsonyabb költséggel működnek.

  Ismerje meg a profitábilis, agilis, biztonságos, innovatív, boldog munkahely megteremtésének nulladik lépését!