Tudok segíteni Önnek?

Személyes tapasztalatom, hogy akkor vagyunk igazán kitartóak, kreatívak, hatékonyak, eredményesek az életünk bármelyik területén, így a munkában is, ha teljesíthető, más szerepeinkkel egyensúlyban lévő lehetőségként tudunk tekinteni feladatainkra.

Vezetőként fontosnak tartja az Ön által irányított szervezet biztonságos, fenntartható működését?

Alkalmazottként szeretné a legjobbat kihozni magából, úgy, hogy közben élvezze is a munkáját?

Válaszoljon a kérdésekre, hogy eldönthesse, érdemes-e közelebbről megvizsgálni a kihívásait:

Miért pont én…?

Három éve, amikor

 • a munkám túl nagy szeletet hasított ki az életemből,
 • nappal és sokszor éjjel is készenlétben voltam,
 • a leggondosabb tervezés ellenére sem tudtam teljesen szabad lenni a szabadságom alatt,
 • a családommal napokig csak a reggelinél találkoztam,
 • a benzinkutas meghívott egy ingyen kávéra, mert látta, hogy szükségem van rá,
 • ünnepek alatt is jelentéseket írtam…

…sokszor gondoltam arra, hogy kikapcsolom a telefonom, lezárom a laptopom, felpattanok a bringámra és letekerek Tihanyba. A komppal áthajózom a déli partra, megeszek egy lángost a fűben ülve és csak vagyok… e-mailek, üzenetek, telefonhívások nélkül, határidők nélkül, gondolatok nélkül.

Csak a nap melegéért. Csak a víz illatáért. Csak a lángos ízéért. Csak a nyüzsgéssé mosódó hangokért. Csak a feszülő izmokért. Csak a szívdobogásomért. Csak a lélegzetemért. Csak a létezésért…

Ez jutott eszembe, amikor az utolsó nyári – őszi vasárnapon a Balatoni kis félkör végéhez közeledve a kompon álltam a kerékpárommal.

Mit jelentett ez a szimbolika akkor az életemben?

 • A kerékpár egyrészt az egyensúlyt, a mozgást, az előre haladást: karrierben, érzelmi és társas kapcsolatokban, szellemiségben.
 • A teljesítés szabadságát: mérhető eredményt a befektetett munka nyomán, egyértelmű célt, amit el lehet elérni – és igen, lehet rá büszkének lenni.
 • A komp, a víz, az eltávolodást: annak a lehetőségét, hogy egy másik nézőpontból, egy más minőségből tekintsek magamra, a munkámra, az életemre, hogy hol tartok, és merre haladok.
 • A lángos a fűben: az igazi kikapcsolás, a gyerekkor biztonsága, a gondtalanság érzése, a tervek remények, álmok újra gondolása, az idő, amit csak magaddal töltesz, magadért.
 • A természet megélése: a nyugtató, kisimító, mégis energizáló töltődés.

Mindaz a munka, amit három éve végzek, hogy egyensúlyban legyek magammal az életem minden területén, erős legyek és rugalmas, tudjak időről-időre feltöltődni, megélni a szép pillanatokat és ezáltal boldog lehessek az életben, és a munkámban (ami mostanra egy normális méretű szelet életem tortájában) ott a kompon állva szűrődött át rajtam.

Mélységes hálát éreztem! Főleg azért, hogy elindultam ezen az úton, hogy kiálltam magamért, hogy meghallottam a belső hangom és azóta is figyelek rá, és hogy vannak, akik kísérnek.

„Az élet olyan, mint a kerékpározás. Mozgásban kell lenned, hogy megőrizd az egyensúlyod.” (Albert Einstein, 1930)

Igen!

Hiszek a folyamatos fejlődésben, önmagunk megismerésében, megértésében, személyes erőforrásaink mozgósításában, személyes életcélunk elérésében. Hiszem, hogy ezáltal a közösségeink is épülnek. Hiszem, hogy ezt a tudást mással is érdemes megosztanom!

Az Ön személyes adatainak biztonsága fontos nekem.

Tudjon meg erről többet: Adatkezelési tájékoztató

Beszéljünk erről személyesen: