Coaching

Lehet-e szabványosítani az embereket?

 

Az élet szinte minden területére igaz, hogy a hatékony működés, a stabilan jó teljesítmény biztosításához elengedhetetlen, hogy a folyamatok és a folyamatban részt vevő elemek szabályozottak, sztenderdek legyenek.

Szabályokat alkotunk irodai környezetre, ipari folyamatokra, szolgáltatásokra, közigazgatásra, stb. Használjuk a szabványosított eszközöket, mérjük és szabályozzuk a termelő berendezések teljesítményét, előre tervezzük az egyes lépésekre, karbantartásra fordított időt és költségeket.

De mi a helyzet a rendszerekben dolgozó emberekkel, velünk?

Nem volna ideális, ha kiszámítható lenne a mi „működésünk” is: terhelhetőség, teljesítmény, hatékonyság, pihenésre, regenerálódásra fordított idő, és költség, ha szabványosítani lehetne a kiemelkedő egyéni teljesítményeket?

Az egyén teljesítményét, viselkedését különböző magánéleti (személyiség, családi háttér, kapcsolatok, szokások stb.) és környezetének működéséből származó tényezők befolyásolják. A környezeti hatások, szervezeti sajátosságok feltárása és humán szükségletekhez igazítása szép és összetett feladat. Sok munkáltató erre figyelmet és erőforrást is szán. De be kell látnunk, hogy a mai összetett, változó, és túlterhelt világban a belső változás elengedhetetlen a személyes célok elérése érdekében.

De mit lehet kezdeni a magunkkal hozott csomaggal?

A személyiségünket megváltoztatni nem tudjuk, de a hozzáállásunkban, együttműködési készségünkben, a személyes rugalmasságunkban, tűrőképességünkben, kitartásunkban látványos fejlődési eredményeket tudunk elérni.

Napoleon Hill szavait idézve: „Bármi, amit az emberi elme képes felfogni és elhinni, azt elérni is képes”.

Képzeljünk el egy általunk sikeresnek tartott személyt. Mitől lett ő olyan, amilyennek megismertük? Mit tett, mit tesz nap, mint nap, hogy elérje céljait? Hogy szemléli a világot? Elfogadja-e a kereteit, vagy megpróbál azokból kilépni? A kényelmes megoldásokat választja vagy kockáztat? Mitől biztos abban, hogy sikerrel jár majd?

Ha elég alaposan vagyunk, könnyen juthatunk olyan következtetésre, hogy  az ördög a részletekben rejlik: sok kisebb cselekvési sor szisztematikus ismétlése – vagyis a jól megválasztott szokásaink vihetnek minket sikerre.

A szokások (automatizmusok) végrehajtása során a cselekvés valamilyen inger hatására az akaraterő mozgósítása, vagy különösen nagy figyelem ráfordítása nélkül végbemegy. Ezzel az agy energiát spórol, és az ismétlések fenntarthatóvá válnak.

A szokások kialakításánál érdemes figyelembe venni a fokozatosság és az állandóság elvét. Úgy működik ez, mint amikor egy ösvényen járunk: minél többször használjuk, az út annál szélesebb lesz. Mivel az akaraterőnk véges, célszerű egyszerre csak egy tevékenységre összpontosítani és azt szokássá alakítani.

Bizonyos szokások nagyobb hatással vannak az életünkre, mint mások, ezek Charles Duhigg szerint a kulcsszokások [1], viszonylag kis erőfeszítéssel nagy változásokat eredményeznek az életünkben. Ugyanis nem csak egy dolog megváltozását eredményezik, hanem mintegy láncreakcióként újabb jó szokások kialakítását is elősegítik.

Szinte észrevétlenül szabványosítjuk az életünk egy kis szeletét, a lépésről lépésre elért kis sikerek pedig önbizalmat, tartást és erőt adnak a folytatáshoz, és egy idő után másképp tekintünk magunkra.

Persze ami működik az egyik embernél, az nem biztos, hogy másnál is beválik. A szorgalmas önismereti munkát és személyes gyökérok keresést senki nem úszhatja meg: csak akkor lesz igazán sikeres és fejlődést segítő egy szokás, ha a valós szükségleteinkre ad választ és az elért eredményeink örömet okoznak.

 

További információk a szokások kialakításáról, kulcsszokások megtalálásáról:

 [1] Charles Duhigg: A szokás hatalma – Miért tesszük azt, amit teszünk, és hogyan változtassunk rajta?, Casparus Kiadó, 2015

http://proegyetem.hu/hogyan-vegyel-fel-hasznos-szokasokat/

https://paretolanya.com/2018/02/01/a-szokas-ami-megvaltoztatja-az-eleted/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .