#boldoganamunkábanhappyinworkszemélyes fejlődéstegyélmagadért

Légy hálás!

A hála egy olyan pozitív érzelem, amelyet akkor érezhetünk, ha valaki kedves velünk, megajándékoz bennünket, szívességet tesz nekünk vagy valamilyen nagyvonalú cselekedetet tesz értünk.
Nem a cselekedetnek, gesztusnak vagy tárgynak van jelentősége, hanem annak, hogy felénk irányul és valamilyen módon szeretetet közvetít.
Dr. Bruce Lipton amerikai kutatóorvos, sejtbiológus, és genetikus szerint a genetikánk, a DNS működését a gondolataink és a hitrendszerünk is befolyásolják.
Az örökítő anyag vizsgálata során megállapították, hogy a DNS láncok végén található Telomer hossza – a sejtosztódásban betöltött szerepe okán – befolyásolja az életkorunkat, a betegségek kialakulását és a depressziót. A Telomer megújulásáért felelős Telomeráz enzim képződéséért pedig az életkörülményeink és érzelmi életünk is felelős.
Akit bántalmaznak, erőszaknak van kitéve, vagy jelentős stressz ér, szeretet hiányosan vagy önmagát elutasítva él, tudat alatt nemet mond az életre: „nem akarok itt lenni”.
Aki megfelelően táplálja testét és lelkét, pozitív kilátásai vannak, hálás, szeretetteli, igenli az életet – többet akar belőle és életcélokat tűz ki, elősegíti a telomeráz termelését.
Nem csoda hát, hogy a hálás emberek pozitívabb módon birkóznak meg a nehézségekkel, ami az életük során éri őket. Bátrabban kérnek segítséget másoktól, újraértelmezik a tapasztalataikat és növekedésre használják azokat, kevésbé hajlamosak önmaguk hibáztatására, és jobb alvók.
 
 
Hálásak bármiért lehetünk: napi eredményeinkért, sikerekért, azért, hogy a gyermekünk udvariasan viselkedett, hogy hazaértünk naplemente előtt és kertünkből nézhettük azt, hogy a füvet előző nap a párunk levágta, hogy friss a levegő, hogy működik a kazán, hogy emlékeztünk egy jeles évfordulóra, hogy időben ebédeltünk, és ezzel gondoskodtunk magunkról, és így tovább.
Vezethetünk naplót, vagy zárhatjuk úgy a napot, hogy lefekvés előtt három dologért hálát adunk. Mondhatunk köszönetet olyan dolgokért, amikért korábban nem szoktunk, adhatunk gyakrabban elismerő visszajelzést családunknak, barátainknak, ismerőseinknek. Gyakorolhatjuk az empátiát. Megvizsgálhatjuk nehezebb helyzetünket más szemszögéből is, új nézőpontokat keresve.
 
Minél több mindenért tudjuk a hálánkat kifejezni, a személyes jólétünk annál magasabb fokára léphetünk: boldogabbak, kevésbé stresszesek és elégedettebbek leszünk az életünkkel és társas kapcsolatainkkal. Magasabb szinten viszonyulunk a környezetük irányításához, az egyéni fejlődésünkhöz, az életünk céljának kereséséhez, eléréséhez és önmagunk értékeléséhez, szeretetéhez.
„A hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot. Ez az egyik legfontosabb titok, amit meg kell tanulnod.” (Osho)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .