#boldoganamunkábancooperationegyüttműködéshappyinworkjomunkaKockázatbecslésmindfulworktudatosmunkaUncategorized

Kötelékek

Egyik hétvégén a kandalló mellett melegedve olvasgattam. A Mars mentőakció című film ment a tévében. Egy jelenet megragadta a figyelmemet: a hősnő az űrben lebegve egy karabínert és mentőkötelet próbált szerelme felé kilőni, hogy visszahúzhassa az űrhajóhoz és megmenthesse őt a biztos halálból.

Felsejlett bennem számos élmény, amikor egy kötélen múlott az életem.

Tűzvédelmi mérnök hallgatóként a mentést és önmentést gyakoroltuk. A mászóház harmadik emeleti ablakából kilépve a társunkra bíztuk magunkat, azt, hogy biztonságban földet érjünk.

A „jó buli” érzése hamar elillant, és komoly összpontosítás, fegyelem vette át a helyét. Megtanultuk, hogy nincs bevetés bizalom és csapatszellem nélkül.

Mérnökként az iparban számos feladatot kellett megoldanunk szintén csapatmunkában. Egyetlen magasban végzett munka sem képzelhető el megfelelő esésvédelmi eszközök nélkül: fontos a jó testheveder és biztosító kötél, a rögzítőkapcsok ellenőrzése.

Teher emelése acélsodrony kötelekkel nem kezdhető meg, ha a kötél szálak vagy a pászmák bizonyos százaléka sérült. Ezt tudja minden gépkezelő.

A kötél ezekben a helyzetekben a kapcsolat, a kötél a biztonság, a kötél az élet. Ha betartjuk a szabályokat fizikai valónk biztonságban van.

De vajon hogyan működünk mi emberek ezekben a rendszerekben? Hogyan vállalunk felelősséget magunkért, és másokért, hogy alakul ki a bizalom és a csapatszellem?

A kötelékek az élet kezdetétől velünk vannak. A köldökzsinór összeköti az anyát és gyermekét, táplál, életben tart, védelmez. Amikor a gyermek megszületik, elválasztják anyjától, a fizikai kapcsolat megszűnik. A kicsinek szüksége van az érzelmi kötődésre, felelős gondoskodásra, figyelemre és törődésre, hogy életben maradhasson.

Életünk első 6-7 évében szerezzük meg azt az érzelmi útravalót, ami meghatározza későbbi cselekvési, alkalmazkodási, érvényesülési, boldogulási képességünket.  

A szüleink tudatalattijából küldött parancsok, az önmagunkra, a kapcsolatainkra és a világra vonatkozó tilalmak – mint az elemi szálak, vagy pászmák állapota – meghatározzák kapcsolataink minőségét.

Olyan üzenetek, melyek akár nemzedékről nemzedékre öröklődhetnek és melyek mentén túlélési stratégiákat alakítunk ki.

Hasonlítanak a biztonsági szabályokhoz, de amíg a szabályokat felül lehet vizsgálni, a változó, fejlődő munkahelyi környezethez lehet igazítani, addig a belénk éget mintákat nehéz felismerni és megváltoztatni.

Az örökölt módszerek, viselkedési motívumok nem mindig vezetnek sikerre.

A mai kor munkavállalójának, vezetőjének, üzletemberének folyamatosan új stratégiákat kell kidolgoznia az érvényesülés érdekében. Ezt segíti a változásra való nyitottság, belső stabil pontunk megkeresése, az önismereti munka.

Célom a jó munkahely és a boldog munkavállaló titkának felkutatása lett.

Hiszem, hogy képesek vagyunk a fejlődésre, de néha mélyre kell ásni … jó, ha van kéznél egy biztosító kötél.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .