#boldoganamunkábanflowjomunkamindfulworktartsdahatáraidattegyélmagadért

Kerülj egyensúlyba!

Három éve, amikor
🍰 a munkám túl nagy szeletet hasított ki az életemből,
🌗nappal és sokszor éjjel is készenlétben álltam,
📻a leggondosabb tervezés ellenére sem tudtam teljesen szabad lenni a szabadságom alatt,
🎞a családommal napokig szinte csak a reggelinél találkoztam,
☕ a benzinkutas meghívott egy ingyen kávéra, mert látta, hogy szükségem van rá,
🌲ünnepek alatt is jelentéseket írtam…
 
…sokszor gondoltam arra, hogy kikapcsolom a telefonom, lezárom a laptopom, felpattanok a bringámra és letekerek Tihanyba. A komppal áthajózom a déli partra, megeszek egy lángost a fűben ülve és csak vagyok… e-mailek, üzenetek, telefonhívások nélkül, határidők nélkül, gondolatok nélkül.
Csak a nap melegéért. Csak a víz illatáért. Csak a lángos ízéért. Csak a nyüzsgéssé mosódó hangokért. Csak a feszülő izmokért. Csak a szívdobogásomért. Csak a lélegzetemért. Csak a létezésért…
 
Ez jutott eszembe, amikor az utolsó nyári – őszi vasárnapon a Balatoni kis félkör végéhez közeledve a kompon álltam a kerékpárommal.
Mit jelentett ez a szimbolika akkor az életemben?
🚲  A kerékpár egyrészt az egyensúlyt, a mozgást, az előre haladást: karrierben, érzelmi és társas kapcsolatokban, szellemiségben.
🎯  A teljesítés szabadságát: mérhető eredményt a befektetett munka nyomán, egyértelmű célt, amit el lehet elérni – és igen, lehet rá büszkének lenni.
⛴  A komp, a víz, az eltávolodást: annak a lehetőségét, hogy egy másik nézőpontból, egy más minőségből tekintsek magamra, a munkámra, az életemre, hogy hol tartok, és merre haladok.
🏖  A lángos a fűben: az igazi kikapcsolást, a gyerekkor biztonságát, a gondtalanság érzését, a tervek remények, álmok újra gondolását, az időt, amit csak magaddal töltesz, magadért.
🌱 A természet megélése: a nyugtató, kisimító, mégis energizáló töltődést.
 
Mindaz a munka, amit három éve végzek, hogy egyensúlyban legyek magammal az életem minden területén, erős legyek és rugalmas, tudjak időről-időre feltöltődni, megélni a szép pillanatokat és ezáltal boldog lehessek az életben, és a munkámban (ami mostanra egy normális méretű szelet életem tortájában) ott a kompon állva szűrődött át rajtam.
Mélységes hálát éreztem! Főleg azért, hogy elindultam ezen az úton, hogy kiálltam magamért, hogy meghallottam a belső hangom és azóta is figyelek rá, és hogy vannak, akik kísérnek.
„Az élet olyan, mint a kerékpározás. Mozgásban kell lenned, hogy megőrizd az egyensúlyod.” (Albert Einstein, 1930)
Igen!
Hiszek a folyamatos fejlődésben, önmagunk megismerésében, megértésében, személyes erőforrásaink mozgósításában, személyes életcélunk elérésében.
Hiszem, hogy ezt a tudást mással is érdemes megosztanom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .