#boldoganamunkában

Edzd az agyad a boldogságra!

A kép június 19-én készült, amikor hosszú hetek bezártsága után végre kimozdultunk a természetbe. A “home office” behatárolt keretei után lehetett távolba nézni (olyan üdítően hat a szemre!), újra mezítláb sétáltam és egy kicsit a Balatonba is bemerészkedtem. Ezek a hétköznapi dolgok akkor, ott jó érzéssel töltöttek el, és még ma is jó visszaemlékezni rá!
 
„…a pozitivitás megtapasztalása lényegében a gondolkodásunktól függ… adunk-e időt magunknak arra, hogy észrevegyük a helyzetben a jót, és ha igen, akkor kihangsúlyozzuk-e, és engedjük-e kibontakozni. Ez a gondolkodásmódtól való függősége teszi a pozitivitást olyan törékennyé. A fejünk tele lehet aggodalommal, kétségekkel és elvárásokkal. És akkor ehhez adjuk még hozzá a rádióból, a televízióból, az iPodból és az üzenőfalunkról folyamatosan özönlő üzeneteket. Nem csoda, hogy gyakran nem marad hely a fejünkben arra, hogy odafigyeljünk másokra, hogy értékeljük a bolondozást, hogy meglássuk az orrunk előtt lévő különlegességeket, vagy kibontakoztassuk álmainkat.
Azok az emberek, akik kiélvezik a pozitivitás gyümölcseit, ösztönösen ráéreznek erre az igazságra. Mindannyiunknak hatalmában áll a pozitivitást ki- vagy bekapcsolni. Kísérletezzünk hát vele!”
 
(Barbara Fredrickson: A pozitív érzelmek hatalma, Akadémiai Kiadó 2015)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .